Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar, retinuti cu o seara inainte pentru santajarea managerului Realitatea TV, Sebastian Ghita, au fost dusi joi la Parchetul instantei supreme pentru a lua la cunostinta faptul ca sunt inculpati si pentru a da eventuale declaratii in plus, transmite Mediafax. Omul de afaceri nu a declarat nimic in fata ziaristilor care-l asteptau la Parchet. Ulterior, cei doi au fost prezentati in fata magistratilor de la Judecatoria Sectorului 5 unde se va judeca propunerea formulata de procurori pentru arestarea preventiva a lor.

Sorin Ovidiu VintuFoto: Agerpres

Miercuri seara, Sorin Ovidiu Vintu a fost retinut pentru 24 de ore de procurorii Parchetului General, alaturi de Ion Ilie Cezar, pentru infractiunile de santaj si amenintare, dupa ce managerul Realitatea TV, Sebastian Ghita, a depus plangere impotriva omului de afaceri la inceputul acestei luni.

"Din probele administrate pana la acest moment procesual, a rezultat ca, in perioada martie - aprilie 2011, sub amenintarea denuntarii unilaterale a unui contract de consultanta si management, VANTU SORIN OVIDIU a pretins partii vatamate G.S. suma de 150.000 euro. In situatia neconformarii acestei cerinte, partea vatamata ar fi pierdut sume importante de bani", anunta Ministerul Public, intr-un comunicat de presa.

"Actele de amenintare si constrangere au fost intreprinse de inculpatul VANTU SORIN OVIDIU atat personal, cat si prin intermediul inculpatului ION ILIE CEZAR, care la randul sau urma sa obtina un folos injust.

Inculpatul Vantu Sorin Ovidiu a recurs la amenintari cu moartea la adresa partii vatamate si a familiei, de natura a induce acesteia temerea ca se pot materializa, fapt ce l-a determinat sa-si ia masuri de protectie", se arata in comunicatul citat.

Membrii Consiliului de Administratie al Asesoft (care a preluat managementul Realitatea TV) au anuntat duminica, 3 aprilie, intr-un comunicat, ca vor depune plangeri penale impotriva lui Sorin Ovidiu Vintu si a asociatilor sai, de la care ar fi primit amenintari.

Reporter Virtual scria, in aceeasi zi, ca, potrivit plangerii de la Parchet, "Vintu l-a amenintat pe Ghita ca-l gazeaza, ii omoara familia si-l ingroapa pe dealurile Moldovei". Sebastian Ghita a confirmat informatia.