O fetita de 12 ani, din localitatea hunedoreana Ohaba Sibisel, in apropiere de Hateg, a nascut un baietel de doua kilograme in spitalul din Deva, copilul si mama aflandu-se intr-o stare de sanatate buna, la maternitatea unitatii sanitare, relateaza Agerpres.

Copilul va creste in familia mamei, alaturi de unchiul sau din partea bunicii, un bebelus care acum este in varsta de patru luni, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Drepturilor Copilului (DGASPC) Hunedoara efectuand o ancheta sociala in acest caz.

"Am inceput o ancheta sociala in acest caz si am efectuat o evaluare psihologica a mamei si bunicii copilului. Atat mama, cat si bunica doresc ca baietelul sa creasca in familia materna, membrii acesteia dand asigurari ca vor ajuta si vor oferi copilului toate cele necesare. Starea de sanatate a copilului si a mamei este buna. Copilul este dorit in familie si acesta este un lucru imbucurator", a declarat, marti, purtatorul de cuvant al DGASPC Hunedoara, Ionela Lazar.

In momentul in care cei doi vor fi externati, inspectorii DGASPC vor efectua o noua ancheta sociala in familia mamei, iar cazul va ramane sub monitorizare.

Prima ancheta sociala a reliefat faptul ca bunica baietelului este, la randul sau, mama unui copil de patru luni, motiv pentru care inspectorii sociali au apreciat ca exista indeplinite conditiile de abilitati parentale.

Tatal nou-nascutului este un tanar care lucreaza cu ziua pe la satenii din comuna Rau de Mori, iar mama bebelusului este eleva in clasa a saptea la scoala generala din localitate. Ea nu a mai frecventat cursurile scolii dupa ce a ramas insarcinata.