Reprezentantii sindicatelor politistilor, prezenti miercuri la sedinta Comisiei de Aparare din Camera Deputatilor, sustin ca numarul cazurilor de genul celui petrecut la Craiova cu fostul politist Nelu Gruia, s-au inmultit si pe fondul situatiei incerte privind restructurarile din Ministerul Administratiei si Internelor, precizand ca o parte dintre disponibilizati ar putea ajunge infractori.

Marian Gruia, liderul Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual, a afirmat ca astfel de cazuri au ajuns sa se intample si din cauza stresului in care lucreaza angajatii MAI, datoriile financiare mai ales acum in aceasta perioada cand au scazut salariile, urmand sa fie disponibilizati.

"Noi am atras atentia in Comisia de Aparare ca o parte dintre cei care vor fi disponibilizati este posibil sa ajunga viitori infractori. Au informatii, au medii infractionale in care au lucrat. Or, in momentul in care ii vom disponibiliza fara niciun drept ne intrebam ce vor face acei oameni", a mai spus Gruia, citat de Agerpres.

Directorul AJVPS Dolj, Nelu Gruia, fost sef al Biroului Arme, Explozibili si Substante Toxice din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Dolj, si-a impuscat, miercuri dimineata, sotia si fiica, dupa care a incercat sa se sinucida. Tragedia s-ar fi produs in urma unor certuri in familie.

Nelu Gruia, in varsta de 55 de ani, fost sef al Serviciului de Arme si Munitii din IPJ Dolj in perioada 2006 - 2009, a murit, ulterior, la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova.

Deputatii din Comisia pentru Aparare au votat propunere de respingere a legii privind disponibilizarile din MAI

Deputatii din Comisia de Aparare au adoptat, miercuri, un raport preliminar de respingere a proiectului de lege privind reducerea numarului de angajati din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor.

Proiectul de lege a fost respins saptamana trecuta de Senat.

Propunerea privind respingerea proiectului de lege a fost adoptata cu 12 voturi pentru, patru voturi impotriva si doua abtineri.

In cursul saptamanii viitoare, Comisia pentru Administratie si Comisia pentru Aparare urmeaza sa se reuneasca in sedinta comuna, pentru a adopta raportul final la acest proiect de lege.

Potrivit datelor prezentate deputatilor de catre reprezentantii MAI, in urma aplicarii legii ar urma sa plece 8.500 de angajati - 1.700 de la Politia Romana, 1.500 din Politia de frontiera, 2.700 de la Jandarmerie si 2.100 de la ISU.