Un elev de la Grupul Scolar Barsesti din Targu Jiu ar putea primi media patru la purtare, dupa ce a amenintat cu bataia un profesor, in timpul cursurilor, propunerea dascalilor privind scaderea mediei la purtare urmand sa fie supusa aprobarii consiliului profesoral al scolii, potrivit Mediafax.

Elevul a intrat in atentia consiliului profesoral al Grupului Scolar Barsesti din Targu Jiu dupa ce pe youtube a fost postat un filmulet in care acesta ameninta cu bataia, in timpul orelor, un cadru didactic.

Potrivit inspectorului scolar general din Gorj, Iustin Paralescu, profesorii de la Grupul Scolar Barsesti au decis, marti, scaderea mediei la purtare la patru pentru elevul din clasa a noua care, in cursul saptamanii trecute, a amenintat cu bataia un cadru didactic care preda discipline tehnice.

"Astazi (marti - nr.) a avut loc consiliul profesorilor care predau la clasa elevului si care au propus scaderea mediei la purtare la patru. Aceasta propunere va fi analizata si de consiliul profesoral al Grupului Scolar Barsesti", a declarat inspectorul general al ISJ Gorj, Iustin Paralescu.

Potrivit sursei citate, in primul semestru al acestui an scolar, elevul a avut media sase la purtare, masura fiind impusa de numarul mare de absente nemotivate.

In cazul in care, in semestrul al doilea, media elevului va ramane la patru, acesta nu va promova clasa a noua, media generala la purtare pentru a accede in anul de studiu superior fiind, potrivit regulamentelor scolare, minim sase.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Gorj spun ca profesorul amenintat cu bataia de propriul elev nu a anuntat incidentul inainte ca imaginile sa fie postate pe youtube.