Prim-ministrul Emil Boc a explicat, marti, ca lucrarile privind caminul cultural din localitatea giurgiuveana Comana sunt importante pentru ca ofera satenilor posibilitatea de a organiza nunti, botezuri sau inmormantari, relateaza Agerpres.

Intr-o vizita efectuata la Comana, premierul a fost intrebat de o jurnalista de ce sunt necesare investitiile din comuna, pentru caminul cultural, in conditiile in care localitatea nu are canalizare.

"De exemplu, daca dumneavoastra v-ati casatori si nu ati avea un loc unde sa va faceti nunta, cred ca v-ar afecta si pe dumneavoastra. De aceea, eu pornesc de la ceea ce au nevoie oamenii, de la un camin cultural, care trebuie sa fie pentru comunitate, pentru ca la o nunta, un botez, Doamne fereste, o inmormantare, trebuie sa-i pui la dispozitie omului o asemenea locatie", a explicat Emil Boc.

El a subliniat ca pentru proiectele de infrastructura sunt programe separate, din domeniul transporturilor sau dezvoltarii regionale.

De asemenea, el l-a felicitat pe primarul comunei Comana, democrat-liberalul Aurel Enache, pentru proiectele din localitate.

"Cea mai mare problema pe care o are Romania astazi este legata de implementarea proiectelor europene. Aici e un model cum ar trebui sa se implementeze proiectele europene in Romania: un proiect contractat la timp, licitat la timp, executat la timp si care are ca termen de finalizare luna iunie. Dupa cum vedeti, 95% din lucrari sunt gata", a spus Emil Boc.

In comuna giurgiuveana Comana se desfasoara un proiect in valoare eligibila de 5,3 milione de euro, prin Masura 3.2.2., finantat prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), sub coordonarea Ministerului Agriculturii.