Omul de afaceri George Brailoiu, care a cumparat fondul de manuscrise si documente ale lui Emil Cioran scos la licitatie joia trecuta, la Paris, va anunta marti, la Academia Romana, carei institutii romanesti va dona aceste bunuri, a declarat luni pentru Mediafax academicianul Eugen Simion.

George Brailoiu va fi prezent la conferinta de presa ce va fi organizata de la ora 11:00, la Clubul Academicienilor, de la sediul Academiei Romane, dar si la sesiunea festiva dedicata centenarului nasterii lui Emil Cioran, ce va avea loc in Aula Academiei, de la ora 12:00, a precizat academicianul.

George Brailoiu declarase saptamana trecuta ca cel mai probabil institutia care va primi manuscrisele va fi Biblioteca Centrala Universitara (BCU) din Bucuresti, dar nu a exclus ca acestea sa ajunga la Biblioteca Astra din Sibiu, asa cum a aflat ca ar fi dorit marele filozof.

Simion a adaugat ca, indiferent care va fi institutia care va beneficia de donatie, George Brailoiu va primi o inalta distinctie din partea Academiei Romane pentru ca doneaza manuscrisele statului roman.

Intreg lotul de documente apartinand lui Emil Cioran, a fost cumparat de compania KDF-Energy ce apartine lui George Brailoiu, un avocat de 42 de ani. George Brailoiu a declarat ca "este un admirator al lui Cioran si ca a vrut ca documentele sa se intoarca acasa si sa faca parte din patrimoniul national".

Compania KDF Energy este lider pe piata romaneasca a certificatelor de emisii de dioxid de carbon. Compania a fost infiintata in 2002, are filiale in Bulgaria, Grecia si Lituania si este in totalitate controlata de omul de afaceri George Brailoiu.