Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a lui Alain Florin Modrea, seful Serviciului Inspectie Fiscala si Control Ulterior din cadrul Directiei Judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale Cluj, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de luare de mita, se arata intr-un comunicat al DNA.

In acelasi dosar a mai fost deferit justitiei, tot in stare de arest preventiv, Moshe Zur, cetatean israelian, administrator la SC Laura Model SRL, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de trafic de influenta si dare de mita.

In perioada 10-16 martie, inculpatul Zur a pretins si primit de la un denuntator, administrator al unei societati comerciale din Cluj, suma de 12.000 de euro pentru a o remite inculpatului Modrea in scopul de a-l determina pe acesta sa se implice in intocmirea unui act de control favorabil respectivei firme.

DNA precizeaza ca, in cursul lunii februarie, echipa de control din cadrul DRAOV ii comunicase denuntatorului ca au fost descoperite probleme grave si ca vor fi calculate retroactiv accize, taxe vamale si accesorii pentru marfuri importate de firma sa in decursul a cinci ani.

"Astfel, pentru a emite o decizie de impunere care sa stabileasca o amenda in cuantum mai mic precum si taxe si impozite mai mici de plata in sarcina societatii denuntatorului, la data de 16 martie, Alain Florin Modrea a primit de la inculpatul Mosche Zur suma de 4.000 de euro cu titlu de mita, fiind prins in flagrant de procurorii anticoruptie", se mai arata in comunicat.

In 17 martie, Tribunalul Cluj a admis propunerea procurorilor anticoruptie si a dispus arestarea preventiva a inculpatilor Modrea si Zur pentru 29 de zile.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Cluj.