Guvernul a trimis luni Parlamentului proiectele de lege privind Codul de dialog social si Plafonarea salariilor profesorilor, anunta Agerpres. Cele doua proiecte de lege au fost aprobate intr-o sedinta extraordinara a Guvernului care a avut loc joia trecuta. Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a anuntat ca Birourile Permanente ale celor doua camere urmeaza sa stabileasca, luni, calendarul asumarii raspunderii Executivului, procedura ce ar putea fi programata pentru saptamana viitoare.

Emil Boc a afirmat atunci ca legea privind salarizarea profesorilor in 2011, "nu este o lege de plafonare sau de inghetare a salariilor, insa este impusa de practicile neunitare de acordare a majorarilor salariale in unele zone". Potrivit premierului, "daca bugetul ar avea inca 500 de milioane de euro, am putea discuta despre majorarea salariilor".

"Prin aceasta lege, peste 95% dintre profesori nu sufera niciun fel de diminuare salariala. Cu alte cuvinte, salariile pe care le-au primit in lunile ianuarie, februarie, martie, 95% dintre cadrele didactice vor primi in continuare acelasi salariu. Doar acolo unde au aparut practici neunitare de reincadrare cu 50%, adica cu majorarile cu 50% ale salariilor, acolo intervine actul normativ despre care am facut mentiunea", a mai precizat prim-ministrul.