Luni dimineata au fost declansate 25 de perchezitii la Bucuresti si Galati pentru anihilarea unei grupari formate din peste 20 de persoane, specializata in comercializarea de droguri si produse etnobotanice.

Potrivit unui comunicat DIICOT dat publicitatii si preluat de Agerpres, in sarcina membrilor gruparii se retine ca, in perioada iulie 2010 - martie 2011, prin intermediul unor societati comerciale de comercializare a produselor etnobotanice, au introdus pe teritoriul Romaniei si au comercializat droguri de risc si de mare risc.

Totodata, procurorii DIICOT au dispus inceperea urmaririi penale fata de 20 de persoane si 13 persoane juridice, respectiv societatile comerciale prin intermediul carora au fost comercializate substantele stupefiante si psihotrope supuse controlului national, pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, trafic ilicit international de droguri de risc si trafic ilicit international de droguri de mare risc.

In paralel, au loc perchezitii si in Spania. Realitatea TV transmite ca traficantii comandau droguri din Spania, iar acestea ajungeau in tara prin curierat. Cantintatea comandata nu depasea 12-14 kilograme pentru a nu trezi suspiciuni. Traficantii faceau comenzi regulat pentru a putea aproviziona Bucurestiul cu droguri.