Drumul National 1 este blocat sambata in municipiul Codlea, in urma unui protest spontan al cetatenilor din municipiu care sunt nemultumiti de inchiderea spitalului din localitate, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Rutiere Brasov, comisarul sef Cosmin Giosanu, citat de Agerpres.

Acesta a adaugat ca trei benzi din DN 1 sunt blocate, circulatia in interiorul municipiului desfasurandu-se pe o singura banda.

Pentru cei care vor sa ajunga in municipiul Fagaras sunt echipaje de politie si jandarmi in orasul Ghimbav care recomanda rute ocolitoare prin Zarnesti-Poiana Marului spre Fagaras sau pe DN 13 Halchiu - iesire apoi in DN 1 dupa municipiul Codlea.

Purtatorul de cuvant al Politiei Rutiere Brasov a precizat ca este un protest neautorizat si nu stie exact cat va dura.

Protestul pentru inchiderea Spitalului Codlea a inceput de saptamana trecuta, sambata fiind a zecea zi cand localnicii au iesit in strada, dar prima data cand au blocat DN 1.

Un protest spontan a avut loc sambata si in municipiul Sacele motivul fiind tot inchiderea spitalului.

In judetul Brasov au fost inchise spitalele din Sacele, Codlea si Victoria.

Update: Circulatia pe Drumul National 1, blocat timp de o ora de aproape 100 de persoane care protestau fata de inchiderea spitalului din Codlea, a fost reluata, dupa ce mitingul s-a sfarsit.