Inscrisurile de pe placutele de la intrarea si iesirea din localitatea Ticvaniu-Mare, din judetul Caras-Severin, vor fi bilingve, in limbile romana si tiganeasca, transmite Agerpres. Astfel, la intrarea si la iesirea din localitate, pe langa Ticvaniu-Mare, va sta scris pe placuta si Tikvaja Bare, iar in satul Secaseni se va putea citi si O Gar Sakaj. Populatia tiganeasca reprezinta peste 20% din totalul locuitorilor comunei.

Institutia Prefectului din Caras-Severin, prin Biroul Judetean pentru Romi, a facut mai multe solicitari catre Primaria localitatii Ticvaniu-Mare, pentru ca legea sa fie respectata, pentru ca placutele sa fie inscriptionate bilingv acolo unde populatia unei etnii depaseste 20%.

''Problema a tot fost amanata si nu s-a pus in practica pana acum. Trebuie insa sa se intre in legalitate, conform Legii administratiei publice locale. Prin urmare, joi s-a procedat la stabilirea inscrisurilor placutelor bilingve'', a afirmat Ion Stancu, presedintele Partidei Romilor Pro-Europa, filiala Caras-Severin.

La intrarea si la iesirea din localitate, pe langa Ticvaniu-Mare, va sta scris pe placuta si Tikvaja Bare, iar in satul Secaseni se va putea citi si O Gar Sakaj. Alte nume de institutii ce vor purta placute bilingve sunt: Politia - I Policija, Scoala - I Skola, Primaria - I Primarija, sau Consiliul Local - O Konsilio Gavesco.