Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, ca "ghinionul sistemului de sanatate este ca e condus de Cseke, si nu de Elena Udrea", transmite Mediafax. Liderul social-democrat a spus ca ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a recunoscut ca banii pentru sistemul sanitar nu ajung pe tot anul. Victor Ponta a adaugat ca are informatii ca in judetele Harghita si Covasna, dar si in zona locuita de maghiari din Mures nu s-a inchis niciun spital.

Ponta a afirmat ca ministrul Cseke a recunoscut la o intalnire cu parlamentarii ca banii pentru sistemul sanitar nu ajung pe tot anul. "Ghinionul sistemului de sanatate este ca e condus de Cseke, si nu de Elena Udrea", a spus liderul social-democrat.

Ponta a afirmat ca ar fi un lucru bun daca s-ar reusi sa se opreasca "deturnarea banilor publici", iar miliardele de euro disponibili pentru drumuri supraevaluate la ministerul condus de Elena Udrea sa se indrepte spre finantarea sistemului de sanatate si eventual a educatiei.

Conform afirmatiilor sale, bugetul actual asigura functionarea sistemului sanitar doar pana in vara.

In opinia lui Ponta, reprezentantii USL sunt "preocupati si ingrijorati" de faptul ca decizia privind desfiintarea unor unitati sanitare a fost luata pe criterii strict politice. Presedintele PSD crede ca de acest lucru sunt responsabili atat premierul Emil Boc, cat si ministrul Sanatatii, Cseke Attila: "Principalul responsabil e Emil Boc, dar nu poate fi exonerata nici UDMR. In domeniul sanatatii, responsabilitatea UDMR si a PDL este egala si acest lucru cred ca trebuie sa atraga responsabilitatea politica".

Victor Ponta a adaugat ca are informatii ca in judetele Harghita si Covasna, dar si in zona locuita de maghiari din Mures nu s-a inchis niciun spital. "Unde sunt sefi de judete de la PDL sau UDMR s-au mai salvat spitale. Dar nu exista niciun fel de siguranta ca vor exista bani pentru spitale sau camine de batrani", a spus Ponta.

Ponta a declarat ca spera ca motiunea simpla pe sanatate a USL sa fie adoptata, pentru a stopa "aceasta strategie ucigasa si clientelara".

"Sper ca nu va numara Anastase", a adaugat Ponta.