Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Craiova au efectuat joi dimineata 53 de perchezitii domiciliare pe raza municipiului Craiova (47), Bacau (4) si Pitesti (2) in vederea destructurarii unui grup infractional organizat transfrontalier, specializat in contrabanda cu arme de foc letale si in savarsirea de infractiuni cu mijloace de plata electronice, anunta Agerpres. La sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova au fost aduse 30 de persoane pentru audieri.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, invinuitii, constituiti intr-un grup infractional organizat reprezentativ in lumea interlopa craioveana, actionand cu predilectie in zonele 'Fata Luncii' si 'Hanu Rosu', au introdus ilegal pe teritoriul Romaniei, prin intermediul unor cetateni bulgari, arme de foc letale si munitia aferenta. Armele introduse ilegal in tara erau ulterior vandute unor persoane din lumea interlopa din Craiova, in scopul utilizarii acestora in conflictele stradale si altercatiile dintre diferitele grupari.

Liderii gruparii au fost identificati ca fiind Nicolae Dirivan Dumitru, Parnica Viorel, Parnica Ion, zis 'Wilifort', Miclescu Stazian zis 'Stazica', Poenaru Altafin, Gheorghiev Chiril Olegov, cetatean bulgar, si Poenaru Gabi Alin zis 'Patrian'.

Totodata, invinuitii procurau dispozitive de skimming pe care le utilizau ulterior, prin montarea la ATM-uri si POS-uri in diverse tari din Uniunea Europeana, in special in Portugalia, in vederea copierii datelor de pe cardurile bancare. Cardurile clonate erau folosite pentru efectuarea de operatiuni financiare frauduloase.

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova au dispus inceperea urmaririi penale pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, contrabanda calificata si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, falsificarea instrumentelor de plata electronica, detinere de echipamente in vederea falsificarii instrumentelor de plata electronica, efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos privind comertul electronic, detinere fara drept a unui dispozitiv, program informatic, parola, cod de acces sau data informatica.