Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi incepe, marti, o vizita oficiala de doua zile in Franta, in zilele de 5 si 6 aprilie, la invitatia omologului sau francez, Alain Juppe - se arata intr-un comunicat dat publicitatii. Seful diplomatiei romane va discuta cu responsabilii francezi despre stadiul actual si perspectivele Parteneriatului strategic dintre Romania si Franta.

De asemenea, vor fi abordate si teme de interes de pe agenda europeana, precum extinderea spatiului Schengen, perspectiva financiara a Uniunii Europene dupa 2013, viitorul politicii agricole comune, Parteneriatul Estic, evolutiile din Orientul Mijlociu si situatia actuala din nordul Africii, cu accent pe evenimentele din Libia.

Ministrul Baconschi se va intalni cu ministrul francez al afacerilor externe Alain Juppe, cu ministrul pentru afaceri europene Laurent Wauquiez si cu ministrul de interne al teritoriilor de peste mari, al colectivitatilor teritoriale si al imigratiei Claude Gueant. Totodata, ministrul roman va avea intrevederi cu Jean-Francois Cope, secretar general al UMP, si cu membri ai 'Cercle des Europeens'.