Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a sesizat, luni, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) in vederea efectuarii de verificari cu privire la judecatoarea Elena Burlan, sub aspectul nerespectarii normelor de procedura cu grava neglijenta, in legatura cu recuzarea judecatoarei Camelia Bogdan din dosarul omului de afaceri Sorin Ovidiu Vintu.

"Cu ocazia solutionarii cererii de recuzare a judecatorului investit cu solutionarea pe fond a dosarului numarul 49702/3/2010 al Tribunalului Bucuresti, Sectia a-II-a Penala, magistratul a retinut un caz de incompatibilitate neprevazut de dispozitiile Codului de procedura penala. Astfel, a admis cererea de recuzare formulata de inculpatul Turcan Octavian fata de judecatorul fondului, extinzand cazurile de incompatibilitate expres prevazute de Codul de procedura penala. Avand in vedere aceste aspecte se impune verificarea de catre Inspectia Judiciara a Consiliului Superior al Magistraturii", potrivit Parchetului General, citat de Agerpres.

In aceste conditii, Inspectia Judiciara va demara o ancheta pentru a cerceta daca judecatoarea Elena Burlan a incalcat normele de procedura, atunci cand a admis cererea de recuzare a judecatoarei Camelia Bogdan.

Pe 22 martie, Tribunalul Bucuresti a admis cererea de recuzare a judecatoarei Camelia Bogdan, in dosarul in care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu este judecat pentru favorizarea infractorului.

Cererea a fost facuta de avocatul lui Octavian Turcan, care i-a reprosat judecatoarei Camelia Bogdan ca s-a antepronuntat cu privire la vinovatia lui Turcan, atunci cand a respins solicitarea acestuia de a parasi Romania pe o perioada limitata de timp.

In urma admiterii cererii de recuzare, Camelia Bogdan a fost schimbata cu un alt magistrat.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curtea de Casatie si Justitie pentru savarsirea infractiunii de favorizare a infractorului in dosarul privind fuga din tara a fostului director al Gelsor, Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de inchisoare in dosarul FNI. In acelasi dosar, au fost deferiti justitiei omul de afaceri Octavian Turcan si soferul lui Vintu, Alexandru Stoian.