Lucrarile pentru supralargirea Soselei Pipera si pasajul denivelat sunt in grafic, fiind amplasate grinzile pe trei tronsoane ale podului si executati toti pilotii forati, iar problema exproprierilor este rezolvata, a declarat primarul Capitalei, citat de Mediafax. Sorin Oprescu a verificat, duminica, stadiul lucrarilor la obiectivul de investitii "Supralargire Soseaua Pipera (Floreasca - CF Bucuresti - Constanta) si Pasaj denivelat", edilul dorind sa se asigure ca lucrarea va fi finalizata la termenul stabilit.

"Lucrarea este in grafic, s-au executat aproape toti pilotii forati si pe trei tronsoane ale podului au fost deja amplasate grinzile. Exproprierile sunt terminate, asa ca nu exista niciun motiv ca termenul estimat sa fie depasit si ca intregul proiect sa nu fie dat in circulatie pana la sfarsitul acestui an", a afirmat el.

Primarul general a adaugat ca, fiind un proiect in derulare, nu se pune problema sa nu fie acoperita partea de finantare.

Proiectul vizeaza largirea la sase benzi a Soselei Pipera (fata de doua cate sunt in prezent), intre Calea Floreasca si Calea ferata Bucuresti - Constanta si constructia unui pasaj prin care sa se realizeze supratraversarea bulevardului Barbu Vacarescu, pe de o parte, si a Caii Floreasca pe de alta parte.

Supralargirea Soselei Pipera este necesara pentru asigurarea accesului in zona de nord a Capitalei dinspre A3, in contextul in care conditiile dificile de circulatie in aceasta zona conduc la sporirea timpului de parcurgere a distantelor si la consum marit de carburanti.

Totodata, realizarea lucrarilor de largire a Soselei Pipera si a pasajului denivelat va reduce nivelul de zgomot in zona.

Drumul care va fi realizat va avea lungimea de 1,52 kilometri si latimea de 34 de metri, realizarea lui fiind estimata in 18 luni de la data inceperii lucrarilor.

Pana in prezent s-au executat 197 de piloti din totalul de 201, lungimea totala a pilotilor forati fiind pana in prezent 4.925 de metri, reteaua de termoficare este finalizata in proportie de 75%, cea de telecomunicatii in proportie de 90%, iar cea de alimentare cu apa in proportie de 45%.

In acest proiect a carui valoare este de 106.022.831,34 de lei din care TVA reprezinta 16.928.015,25 de lei, constructor este Asocierea PA&CO International SRL si F. Kirchhoff Strebenbau GmbH Co KG.