Sindicatele din invatamant au un "limbaj dublu" in privinta salarizarii, a declarat la RFI ministrul Educatiei, Daniel Funeriu. El a acuzat pe de alta parte fosta guvernare PNL de "populism", vorbind de unele "gesturi iresponsabile". Funeriu i-a invitat pe Victor Ponta si Crin Antonescu la o dezbatere.

Guvernul a decis sa plafoneze salariile din invatamant, dupa ce sute de profesori si-au castigat in instanta dreptul la majorari salariale. Ministrul Educatiei prefera insa sintagma "restabilirea echitatii" in locul cuvantului "plafonare".

"Ceea ce se intampla potrivit acestui act normativ este restabilirea echitatii in sistemul educational. Altfel spus, in urma acestui act normativ, toate cadrele didactice din Romania vor avea exact acelasi salariu pentru exact aceeasi munca depusa. Acum nu avem aceasta situatie, pentru ca in ultima vreme au aparut sentinte judecatoresti care au creat o inechitate la nivelul salarizarii in sistem", a afirmat Daniel Funeriu.

El a acuzat sindicatele de limbaj dublu, dupa ce FSLI i-a cerut demisia.

La finalul sedintei de Guvern de joi, premierul Emil Boc a anuntat ca Executivul a discutat intr-o prima lectura un proiect de act normativ privind uniformizarea salarizarii in invatamant, astfel incat cei care au castigat in instanta majorarea salariilor cu 50% sa nu beneficieze de aceste sume.

Potrivit lui Boc, unii profesori au castigat in tribunale majorarea salariilor, insa altii nu au castigat acest drept. Prin adoptarea noului act normativ, cei care au avut castig de cauza in instanta vor avea salarii egale cu ale celorlalti profesori. Emil Boc nu exclude varianta angajarii raspunderii in Parlament asupra proiectului de lege.

Citeste continuarea pe www.rfi.ro.