Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a propus joi sindicatelor un proiect de act normativ pentru uniformizarea salarizarii in invatamant, astfel incat cei care au castigat in instanta majorarea salariilor sa nu beneficieze de aceste sume si sa ramana cu salarii egale cu ale celorlalti profesori, relateaza Mediafax.

Secretarul general al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Liviu Pop, a declarat ca ministrul Daniel Funeriu le-a propus sindicalistilor sa accepte acest proiect de act normativ care prevede o grila de uniformizare "in minus" a tuturor salariilor din educatie.

"Daca Guvernul adopta o astfel de Ordonanta de Urgenta inseamna ca anuleaza toate hotararile salariatilor care au castigat in instanta, ceea ce este ilegal si anticonstitutional, iar noi vom ataca acest act in instanta", a spus Liviu Pop.

Reprezentantul FSLI Constantin Rada a spus ca peste 80 la suta dintre cadrele didactice care au intentat proces statului pentru majorarea salariala de 33 la suta au castigat in instanta, iar sindicatele nu pot fi de acord cu anularea acestui drept.

"Suntem de acord cu uniformizarea salarizarii, dar nu in minus, ci in plus", a precizat Rada, care a participat la discutiile de la Ministerul Educatiei.

Guvernul a anuntat ca se va reuni, joi, la ora 17.00, intr-o noua sedinta, dupa reuniunea organizata miercuri.

Surse oficiale au declarat anterior agentiei MEDIAFAX ca Guvernul intentioneaza sa se reuneasca joi seara in sedinta speciala, pentru a discuta forma legala prin care profesorii care nu si-au primit salariile si au intrat in greva sa poata fi remunerati in continuare.

Profesorii din zeci de scoli din judetele Suceava si Botosani sunt in cea de a treia saptamana de greva generala si au protestat in strada, din cauza ca nu si-au primit salariile pe luna februarie.

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat, miercuri, ca situatia salariilor profesorilor din judetele Botosani si Suceava este pe cale de a se rezolva, aratand ca Ministerul Finantelor a suplimentat cu cate 4,5 milioane de lei bugetele acestor doua judete.

Funeriu a mai spus ca toate cadrele didactice trebuie sa primeasca acelasi salariu pentru aceeasi munca, in consecinta fiind necesara reglementarea situatiei unitar pentru toate cadrele didactice din Romania.