Magor Csibi a fost numit in functia de Diretor de program pentru Romania la WWF, incepand cu data de 1 aprilie 2011, anunta World Wide Fund For Nature, intr-un comunicat transmis HotNews.

Magor CsibiFoto: Arhiva personala

Magor Csibi este licentiat in Stiinte Politice, in cadrul Universitatii Babes-Bolyai si a urmat un program de masterat in acelasi domeniu. A fost asistent universitar, apoi consilier pe probleme de educatie al Presedintelui Camerei Deputatilor. Intre 2007 si 2009 a ocupat pozitia de vicepresedinte al Comisiei pentru mediu, sanatate publica si siguranta alimentara din Parlamentul European, perioada in care s-a remarcat printr-o serie de initiative cum ar fi instituirea de noi reguli privind etichetarea alimentelor si interzicerea clonarii animalelor pentru productia de alimente.

In ultimii doi ani, Magor s-a dedicat constituirii platformei jurnalistice Think Outside the Box- www.totb.ro, pe care o coordoneaza din 2009 si care a fost lansata pe HotNews.ro.

"Cunosc organizatia WWF de cand aveam doar 5 ani si de atunci mi-a ramas in minte logo-ul panda, ca reprezentantul unei organizatii simpatice, care protejeaza si conserva cele mai frumoase locuri din natura. Pot sa afirm ca azi am implinit un vis din copilarie si ca am in fata cea mai importanta si frumoasa provocare din cariera mea de pana acum. Sper ca experienta mea legislativa si jurnalistica ma vor ajuta sa fiu un membru util in familia WWF", a declarat Magor Csibi, in comunicatul citat.

Infiintata in anul 1961, WWF este una dintre cele mai importante organizatii internationale care deruleaza proiecte pentru conservarea naturii, in peste 100 de tari. Misiunea WWF la nivel global este sa opreasca degradarea mediului inconjurator si sa construiasca un viitor in care oamenii traiesc in armonie cu natura.

WWF are aproximativ 5 milioane de sustinatori in toata lumea si o retea activa in peste 100 de tari.

In Romania, WWF activeaza din anul 2006, urmarind conservarea mediului natural si a proceselor ecologice prin proiecte pentru pastrarea diversitatii biologice, a speciilor salbatice si ecosistemelor naturale.

Mai multe detalii la: www.wwf.ro.