Deputatul democrat-liberal Alin Popoviciu propune castrarea chimica sau inchisoare pe viata pentru pedofilii recidivisti, in conditiile in care pedeapsa maxima prevazuta de lege in acest moment este de 10 ani de inchisoare. Alin Popoviciu mai propune ca persoanele care au fost condamnate pentru pedofilie sa poarte, dupa iesirea din inchisoare, o bratara prin care sa poata fi monitorizate, dupa modelul legii germane. Deputatul PDL a declarat pentru HotNews.ro ca proiectul de lege este gata si urmeaza sa fie depus saptamana viitoare la Camera Deputatilor.

  • Spune-ti parerea despre inasprirea legii prin formularul de comentarii de la finalul articolului.

"Proiectul de lege este gata, mai trebuie doar sa il depun. El prevede inasprirea pedepselor si in functie de gravitatea faptei, se poate merge pana la inchisoare pe viata de la prima condamnare, fata de 10 ani de inchisoare, cat este acum pedeapsa pentru pedofilie", a declarat Alin Popoviciu pentru HotNews.ro.

"Daca recidivezi - si au fost inclusiv cazuri de copii care au murit in urma agresiunilor - e obligatoriu ca persoana respectiva sa fie castrata chimic, sa i se administreze medicatie pentru ca poftele sa dispara", a mai precizat deputatul PDL.

Polonia are o lege similara care a intrat in vigoare in iunie anul trecut si prevede ca barbatilor gasiti vinovati de pedofilie sau incest sa li se administreze, in timpul detentiei, medicamente care sa le diminueze dorinta sexuala. Polonia are, in prezent, cea mai dura legislatie impotriva pedofiliei din intreaga Europa.