Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti inaugureaza marti noul terminal de pasageri la Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti, la inaugurare urmand sa participe si premierul Emil Boc si ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, scrie Agerpres.

Realizarea noului terminal, ce va fi operational pentru pasageri incepand de marti, face parte din Faza a III-a a programului "Dezvoltarea si Modernizarea Aeroportului International Henri Coanda Bucuresti".

Lucrarile au demarat in august 2009, valoarea investitiei pentru acest obiectiv ridicandu-se la 60 de milioane de euro. Sursele de finantare au fost asigurate din sursele proprii ale Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti si din credite interne, rambursate de CNAB.

Noul terminal a fost proiectat pentru a raspunde si cerintelor impuse de aderarea Romaniei la spatiul Schengen. Numarul pasarelelor de imbarcare/debarcare a crescut de la 5 la 14.

In prezent, terminalul dispune de 24 de porti de imbarcare, fata de 9 cate erau inainte de inceperea lucrarilor. Pe o suprafata nou construita de 16.600 mp, pasagerii au la dispozitie facilitati performante si servicii la o clasa superioara, sustinute de o tehnologie de varf si integrate intr-un design modern si expresiv. La finalizarea Fazei a III-a a programului 'Dezvoltarea si Modernizarea Aeroportului International Henri Coanda Bucuresti' (2012), capacitatea de prelucrare a pasagerilor va fi de 6 milioane pasageri pe an, fata de 4,5 milioane in prezent.

Primul zbor care va sosi la noul terminal al Aeroportului International Henri Coanda Bucuresti in data de 29 martie 2011 este cursa TAROM ROT372 Bruxelles - Bucuresti. Ora estimata de sosire la noul terminal este 14.00, conform Companiei Nationale de Transporturi Aeriene Romane TAROM.