Parlamentul EuropeanFoto: Parlamentul European

HotNews.ro, in parteneriat cu Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), anunta inceperea proiectului Parlamentor.ro, care isi propune sa implice publicul romanesc in dezbaterile pe teme economice de la Parlamentul European (PE), conectandu-l astfel la agenda economica a PE. Destinat in egala masura utilizatorilor de internet din tara, precum si comunitatilor romanesti din strainatate, Parlamentor.ro isi propune sa devina o platforma pentru dezbateri relevante pe teme de maxima actualitate la Parlamentul European, in special din domeniul economic si social, dand astfel cetatenilor ocazia de a interactiona direct cu alesii care ii reprezinta la Bruxelles si Strasbourg.

documente

Comunicat Parlamentor

(28 Mar 2011) PDF, 397KB

Prin interactivitatea crescuta, proiectul urmareste sa faca auzita vocea cetatenilor direct in forurile in care se ia decizia. Dezbaterile se vor concentra asupra tematicilor economice, iar intervievatii vor fi alesi din randul membrilor PE care compun comisiile competente ale Parlamentului European (PE), cu accent pe comisia a carei activitate centrala o reprezinta solutiile la criza economica (Special Committee on the Financial, Economic and Social Crisis).

Platforma va include continut video si audio interactiv (articole, interviuri, dezbateri si sesiuni de pregătire online etc.), contribuind astfel la o mai buna intelegere a activitatii Parlamentului European. Cele mai multe materiale se vor baza pe intalnirile virtuale, facilitate intre membrii PE si cititori, prin intermediul platformei online, cu scopul de a aprofunda temele abordate online si de a identifica solutii la problemele dezbatute. Dezbaterile onine vor fi completate de patru dezbateri offline.

Componenta de concurs - vizita la Bruxelles

Patru dintre cei mai activi membri ai comunitatii parlamentor.ro vor participa la o excursie de studii la sediul PE de la Bruxelles unde, pe parcursul a doua zile, se vor intalni cu membri ai Parlamentului si se vor familiariza cu structura si activitatea comisiilor acestui for european.

Programul - derulat in perioada martie 2011 - februarie 2012 - este co-finantat de Parlamentul European. Informatii suplimentare se pot obtine de la Carmen Macavei, asistent de program, tel/fax + 4 021 311 1375, carmen@cji.ro

Responsabilitatea acestui document le revine autorilor. PE nu este raspunzator pentru modul in care poate fi utilizata informatia cuprinsa in document.