Seful Politiei Capitalei, Lucian Florin Guran, a fost imputernicit in functia de adjunct al sefului Departamentului Ordine si Siguranta Publica din Ministerul Administatiei si Internelor, in locul lui Ioan Nicolae Cabulea, numit la conducerea IPJ Alba, informeaza Mediafax.

Chestorul principal de politie Lucian Florin Guran a fost imputernicit in noua functie incepand din 25 martie, prin ordin al ministrului Administratiei si Internelor, Traian Igas, se arata intr-un comunicat de sambata al MAI.

Lucian Guran va indeplini atributiile functiei de adjunct al sefului Departamentului Ordine si Siguranta Publica timp de sase luni.

Ministerul Administratiei si Internelor nu precizeaza daca la conducerea Politiei Capitalei a fost numita o alta persoana, mentionand doar ca "actul managerial la nivelul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti va fi asigurat in conditiile legii".

Chestorul Ioan Nicolae Cabulea, care a ocupat functia de adjunct al sefului Departamentului Ordine si Siguranta Publica, a fost investit, joi, in functia de sef al Politiei Judetene Alba.

Cabulea a fost numit in 23 martie in functia de sef al IPJ Alba, prin ordin al ministrului de Interne, Traian Igas. Postul de sef al Politiei Alba a ramas vacant in luna martie, dupa ce comisarul sef Tudor Grindean a fost numit director de cabinet al sefului Departamentului de Ordine si Siguranta Publica din Ministerul Administratiei si Internelor.

Lucian Guran a fost numit sef al Politiei Capitalei in 15 decembrie 2009, functie pe care a ocupat-o dupa ce, din 12 februarie 2004, a fost adjunct al sefului institutiei. Anterior, Lucian Guran a fost seful Serviciului Omoruri (2000 - 2004), iar din 1985 a indeplinit functii de executie pe linie de judiciar in cadrul Politiei Capitalei.