Un tramvai a deraiat, joi seara, la Iasi, fara a fi inregistrate victime, incidentul avand loc la trei zile dupa ce un alt tramvai a provocat un accident soldat cu un mort si cinci raniti grav, informeaza Mediafax.

Tramvaiul se deplasa din Podul Rosu catre Podul de Piatra, iar la un moment dat a deraiat, creand panica in randul calatorilor, fara ca vreunul dintre acestia sa fie ranit.

Incidentul s-a petrecut in jurul orei 21.15, iar mai multe echipe de interventie ale regiei locale de transport in comun au sosit la fata locului, tramvaiul fiind repus pe linie la aproximativ 20 de minute dupa ce a deraiat.

Luni, un alt tramvai a fost implicat intr-un accidentin zona Fundatie din municipiul Iasi, dupa ce a deraiat si a lovit sase masini oprite la semafor. In urma accidentului, o persoana a murit, iar alte cinci au fost ranite grav.

Primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, a declarat ca accidentul s-a petrecut din vina vatmanului, in conditiile in care testele specialistilor au aratat ca franele mijlocului de transport functioneaza.

Vatmanul tramvaiului a fost retinut initial de catre politisti, pentru ucidere din culpa si vatamare corporala grava, insa joi seara judecatorii au decis cercetarea acestuia in stare de libertate.

Miercuri dimineata, circulatia tramvaielor in zona garii din municipiul Iasi a fost oprita timp de peste o ora, dupa ce cablurile de energie electrica s-au desprins din ancora de sustinere de pe un stalp de pe marginea drumului.