Procurorii anticoruptie au facut o perchezitie, vineri dimineata, la locuinta liderului CNSLR - Fratia, Marius Petcu, retinut pentru 24 de ore dupa ce a fost prins in flagrant delict in timp ce primea mita 40.000 de euro de la reprezentantul unei firme de constructii, potrivit Mediafax.

Procurorii au cautat probe si si alte acte doveditoare in dosarul in care Marius Petcu este acuzat de luare de mita.

Avocatul liderului sindical, Alice Draghici, a declarat ca nu au fost gasite probe sau acte incriminatoare.

Petcu a fost retinut, joi seara, de procurorii DNA si va fi incarcerat in arestul Directiei de Cercetari Penale, urmand sa fie prezentant instantei cu propunere de arestare preventiva de 29 de zile.

Marius Petcu a luat cei 40.000 de euro de la Petre Scrieciu, el declarand in fata procurorilor ca acesti bani reprezentau un imprumut pe care i l-ar fi acordat omului de afaceri in urma cu doua luni, a spus avocatul liderului sindical, Alice Draghici. Avocatul a declarat, joi noapte, pentru Mediafax, ca flagrantul a avut loc in Snagov, in apropierea locului unde urma sa fie construit complexul de agrement pentru sindicate.

Petcu le-a mai spus anchetatorilor ca il cunoaste pe Petre Scrieciu de mai multi ani si ca joi, cand procurorii au organizat flagrantul, omul de afaceri i-a restituit un imprumut pe care liderul de sindicat i l-ar fi acordat in urma cu doua luni, a precizat Alice Draghici. Ea nu a putut da numele firmei care ar fi urmat sa primeasca lucrarea de constructii pentru sindicate cu ajutorul lui Petcu.

Draghici a mai spus ca anchetatorii sustin ca au probe video si audio, pe care insa nu le-au prezentat. Avocatul a precizat ca si omul de afaceri a fost audiat de procurorii anticoruptie.

In perioada anilor 2009-2010, Marius Petcu, in calitate de presedinte al Federatiei Sanitas, a primit de la directorul unei societati comerciale aproximativ 20.000 de euro lunar pentru a atribui acestei firme un contract de executie lucrari, informeaza Directia Nationala Anticoruptie, intr-un comunicat postat pe site-ul institutiei.

Potrivit comunicatului, Petcu a fost prins in flagrant, joi, de procurorii anticoruptie, dupa ce a primit mita de la reprezentantul firmei beneficiare a contractului suma de 40.000 de euro reprezentand transele aferente lunilor ianuarie si februarie 2011.

Procurorii DNA efectueaza cercetari penale fata de inculpatul Marius Petcu, presedinte al Federatiei Sanitas, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de luare de mita, in forma continuata.

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat ca, in perioada anilor 2009 - 2010, Petcu, in calitate de presedinte al Federatiei Sanitas, a primit de la directorul unei societati comerciale aproximativ 20.000 de euro lunar, reprezentand circa 20% din valoarea fiecarei situatii de lucrari decontate, pentru a atribui acestei firme un contract de executie lucrari.

DNA mentioneaza ca acest contract are ca obiect executarea obiectivului "Centrul de educatie, perfectionare si recreere - Snagov", pretul negociat al contractului fiind de aproximativ 9.235.000 lei, fara TVA, suplimentat ulterior cu peste 1.875.000 lei, fara TVA.

De asemenea, la data de 1 februarie 2011, Marius Petcu a primit, prin intermediar, un imobil tip vila situat in statiunea Predeal in valoare de circa 200.000 euro, se arata in comunicat.

"Scopul primirii acestui imobil a fost acela de a compensa unele transe din mita neplatite inca, aferente lunilor urmatoare, sau de a facilita obtinerea de catre aceeasi firma a unei lucrari viitoare," precizeaza DNA.