Directorul Directiei de Patrimoniu a Primariei Timisoara, Nicusor Miut, a declarat, joi, ca a dispus declansarea unei anchete administrative dupa ce a fost instiintat ca 700 de geamuri termopan au disparut dintr-o cladire a municipalitatii aflate in constructie si care ar fi trebuit sa devina spital. Nicusor Miut a declarat pentru Mediafax ca la sfarsitul lunii februarie, o comisie formata din reprezentanti ai municipalitatii, ai Directiei Sanitar-Veterinare si ai Spitalului Municipal a controlat o cladire aflata in constructie, situata pe Calea Torontalului, care ar fi trebuit sa aiba destinatie de spital municipal, constatand ca 700 de geamuri termopan, aflate pe lista de inventar, "au disparut".

Nicusor Miut a afirmat ca, in 2003, Primaria Timisoara a preluat, pe baza de proces, de la Spitalul Municipal, o cladire aflata in constructie si in care, la finalizare, ar fi trebuit sa fie mutate sectiile acestei unitati sanitare.

Potrivit directorului Directiei de Patrimoniu, in procesul-verbal de predare-primire incheiat in urma cu opt ani intre municipalitate si reprezentantii Spitalului Municipal nu erau trecute aceste geamuri, ci doar imobilul aflat in stadiul de constructie.

"In 2003, Primaria Timisoara a preluat acea constructie, pe baza de proces verbal de la Spitalul Municipal. In acel proces nu se regasesc geamurile termopan. (...) Acum, Ministerul Sanatatii intentioneaza sa faca acolo un institut oncologic, iar noi trebuie sa predam cladirea DSP. Comisia care a fost acolo a aflat la fata locului, de la reprezentantii Spitalului Municipal, ca in cateva incaperi zidite ar fi 900 de geamuri termopan. Cand au fost daramate acele ziduri, in incaperile respective mai erau doar 200 de geamuri termopan. Restul au disparut", a afirmat Nicusor Miut, care nu a putut sa precizeze la cat se ridica valoarea prejudiciului.

"Noi am inceput o ancheta sa vedem ce s-a intamplat cu geamurile. Poate au fost furate, sau poate, pur si simplu, cei de la Spitalul Municipal le-au dus altundeva. Nu stim inca ce s-a intamplat. Am cerut o ancheta si la Politia Locala, care s-a ocupat de paza acestui obiectiv din 2007 si pana in prezent. Inainte de aceasta data de paza se ocupau gardineii Consiliului Judetean Timis", a adaugat el.

El a precizat ca acest incident nu va afecta predarea cladirii catre Directia de Sanatate Publica, in procesul verbal urmand sa fie consemnata lipsa geamurilor termopan.

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, declara, in 11 martie, la Timisoara, ca ministerul intentioneaza sa transforme aceasta cladire intr-un institut oncologic. El a afirmat ca pentru inceperea lucrarilor la cladirea viitorului institut oncologic de la Timisoara trebuie ca mai intai Primaria sa o predea Directiei de Sanatate Publica si trebuie realizat un studiu de fezabilitate care va costa 1,1 milioane de lei, bani pe care ministerul i-a alocat deja.

Constructia Spitalului Clinic Municipal Timisoara a inceput in anul 1994 si a presupus o investitie de peste 70 de miliarde de lei vechi. Finantarea lucrarilor a fost sistata in 1998. Conform proiectului, constructia trebuia sa aiba 23.800 metri patrati, cinci niveluri si o capacitate de 315 paturi.