Procedura de vot a motiunii de cenzura in cazul angajarii raspunderii Guvernului pe Legea de modificare a Codului muncii a respectat conditiile constitutionale si cele prevazute in Regulamentul sedintelor comune ale Camerei Deputatilor si Senatului, sustine Curtea Constitutionala a Romaniei.

Potrivit unui comunicat al CCR citat de Agerpres, Curtea a solutionat miercuri sesizarea referitoare la neconstitutionalitatea Legii pentru modificarea si completarea Legii nr.53/2003 - Codul muncii, formulata de un numar de 112 deputati apartinand grupurilor parlamentare ale PNL si PSD.

"In urma deliberarilor, plenul Curtii Constitutionale, cu majoritate de voturi, a constatat ca atat Legea pentru modificarea si completarea Legii nr.53/2003 - Codul muncii, in ansamblul sau, cat si dispozitiile criticate in sesizare sunt constitutionale", se spune in comunicat.

In ceea ce priveste aspectele de neconstitutionalitate extrinseca invocate, Curtea a retinut, intre altele, ca angajarea raspunderii Guvernului in fata Parlamentului s-a facut cu respectarea dispozitiilor art.114 din Constitutie.

De asemenea, CCR precizeaza ca au fost indeplinite conditiile privind solicitarea avizului Consiliului Economic si Social, iar competenta de control a Curtii nu poate fi extinsa asupra legalitatii hotararilor Birourilor Permanente ale Camerelor Parlamentului, vizand accesul public la sedintele Camerelor reunite.

Intreaga argumentatie retinuta in motivarea solutiei va fi prezentata in cuprinsul deciziei, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica Presedintelui Romaniei, pentru a proceda la promulgarea legii.