Tribunalul Bucuresti a admis, marti, cererea de recuzare a judecatoarei Camelia Bogdan, in dosarul in care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu este judecat pentru favorizarea infractorului, relateaza Agerpres.

Sorin Ovidiu VintuFoto: Hotnews

Cererea a fost facuta luni de avocatul lui Octavian Turcan si dezbatuta marti de un complet de la Tribunalul Bucuresti.

Avocatul i-a reprosat judecatoarei Camelia Bogdan ca s-a antepronuntat cu privire la vinovatia lui Turcan, atunci cand a respins solicitarea acestuia de a parasi Romania pe o perioada limitata de timp.

In aceste conditii, dosarul lui Sorin Ovidiu Vintu va fi repartizat unui alt magistrat.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu a fost trimis in judecata, pe 12 octombrie 2010, de procurorii Parchetului General, pentru favorizarea infractorului, in dosarul privind fuga din tara a lui Nicolae Popa, alaturi de Octavian Turcan si de Alexandru Stoian.

Cum s-au judecat termenele in dosarul lui SOV

Din data de 8 octombrie 2010 cand a inceput procesul lui SOV, judecatoarea Camelia Bogdan a judecat 15 sedinte. Judecatoarea a fost in permanenta contestata de avocatii lui SOV, cel mai fervent fiind Viorel Ros, avocat care il apara si pe Adrian Nastase.

Tribunalul Bucuresti a respins in 16 februarie, cererea de recuzare a judecatoarei Camelia Bogdan formulata de avocatii lui Sorin Ovidiu Vintu, in procesul in care omul de afaceri este judecat pentru favorizarea infractorului Nicolae Popa condamnat in dosarul FNI. Avocatii lui SOV au cerut in cadrul sedintei de judecata de marti, 15 februarie, inlocuirea judecatoarei pe motiv ca tatal acesteia ar fi pe lista pagubitilor FNI.

In februarie, in sala de judecata Vintu facea urmatoarele comentarii la adresa judecatoarei:

"Am venit aici din respect fata de actul de justitie. In fata dumneavoastra nu mai dau nici o declaratie. Nu mai dau nici o declaratie pana nu ajung la Curtea de Apel. Pentru presa, acest proces poate continua si fara prezenta mea. Nu am incredere in modul in care judecati acest proces. Doamna, va rog, nu mai pot sa stau".

In 15 martie, la al doisprezecelea termen in dosarul in care Sorin Ovidiu Vintu este acuzat de favorizarea infractorului Nicolae Popa, judecatorul a constatat ca exista o neconcordanta intre cazierul lui Sorin Ovidiu Vintu si documentele transmise de autoritati la dosar. “Exista un inscris care arata ca in 2004 s-a pus in miscare actiunea penala fata de fapte ce au avut loc in 1999, dar acest aspect nu este relevat in cazierul depus la dosar”.