Feroviarii renunta la greva generala programata pentru miercuri, dupa aprobarea bugetelor celor trei companii, CFR Calatori, CFR Marfa si CFR SA, asteptand ca administratia sa convoace sindicatele la negocieri pentru noul contract colectiv de munca.

Presedintele Federatiei Miscare - Comercial, Gheorghe Fratica, a declarat, marti, ca dupa aprobarea bugetelor celor trei companii feroviare in sedinta de Guvern de duminica, sindicalistii au renuntat la greva generala programata pentru miercuri.

"Asteptam ca unitatile sa ne cheme la negocieri pentru a incheia noul contract colectiv de munca. Deocamdata nu mai putem vorbi despre greva. Acum avem bugetele aprobate si putem incepe negocierile", a precizat liderul sindical, citata de Mediafax.

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat, marti, ca in perioada "imediat urmatoare" vor fi semnate contractele colective de munca de la companiile feroviare.

"Pot face greva, e libertatea fiecarui cetatean, dar obligatia mea este sa ma preocup de starea caii ferate si a angajatilor, astfel incat Romania sa aiba o cale ferata competitiva pe piata europeana. Nu este si preocuparea lor (a liderilor de sindicat, n.r.)", a spus Boagiu dupa o conferinta de presa.

Ea a aratat ca in prezent datoriile si penalizarile de la CFR SA, CFR Calatori si CFR Marfa acopera 1% din PIB.