Presedintele Traian Basescu a retrimis luni Parlamentului, spre reexaminare, o lege de aprobare a unei OUG privind acordarea unor facilitati pentru privatizarea societatii comerciale "Petromidia"-SA Constanta, informeaza un comunicat al Presedintiei. Seful statului solicita respingerea respectivei Ordonante, intrucat aceasta si-a produs deja efectele juridice prin semnarea contractului de privatizare.

"Legea transmisa spre promulgare are ca obiect aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului 248/2000 prin care se acordau Societatii Comerciale "Petromidia"-SA Constanta facilitati la plata unor obligatii bugetare si a altor obligatii catre Ministerul Finantelor.

Aceasta reglementare avea ca scop transferul dreptului de proprietate asupra pachetului de actiuni reprezentand 69,991% din capitalul social al SC "Petromidia"-SA Constanta catre investitorul cu care Fondul Proprietatii de Stat a negociat si a incheiat contractul de vanzare-cumparare a actiunilor respective", se arata in cererea de reexaminare transmisa de seful statului.

"Deoarece Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 248/2000 si-a produs deja efectele juridice prin semnarea contractului de privatizare a SC "Petromidia"-SA Constanta, consideram ca aprobarea acesteia prin lege nu mai este oportuna.

Avand in vedere competenta legislativa exclusiva a Parlamentului, va solicitam reexaminarea Legii trimise spre promulgare, in sensul respingerii Ordonantei de urgenta nr. 248/2000, tinand cont de motivele invocate", se mai arata in textul cererii.