Hackerii romani au atacat site-ul cotidianului ungar Magyar Hirlap unde au postat duminca mesaje nationaliste ca reactie la gestul functionarului Csibi Barna care a spanzurat pe 15 martie in centrul orasului Miercurea Ciuc un manechin avand figura lui Avram Iancu. Editorii Magyar Hirlap s-au aratat socati de mesajul radical care a aparut pentru cateva ore pe site-ul ziarului, ieri. Grupul de hackeri pare a fi acelasi care a postat mesaje similare pe ziare din Franta, Italia si Marea Britanie, iar in text se face referire la Avram Iancu si Marian Cozma.

"Constiinta nationala ne obliga sa luam masurile morale ca Eroii Neamului Roman sa se odihneasca in continuare in liniste. Nu vom uita si nu vom ierta", spune o parte din mesajul gruparii intitulata Romanian National Security care a mai revendicat atacuri asupra unor publicatii precum La Stampa si Le Monde.

Acest mesaj a fost postat timp de cateva ore duminica pe site-ul Magyar Hirlap, iar editorii acestei publicatii s-au aratat socati sa vada acest text agresiv pe site-ul cotidianului.

Mate Kovacs, parlamentar ungar din cadrul partidului Fidesz a declarat ca mesajul ameninta nu doar un ziar, ci o intreaga natiune si a promis ca subiectul va fi discutat in Parlamentul de la Budapesta.

In mesajul postat de romani se facea referire la handbalistul Marian Cozma injunghiat la un meci in Ungaria si a fost pusa o strofa dintr-o poezie a lui Adrian Paunescu.

"Dumnezeu sa fie milostiv cu sufletele voastre. Asa patesc toti care gresesc impotriva natiunii romane", se incheie mesajul.

Csibi Barna, functionar public la Directia Generala a Finantelor Publice Harghita a luat un manechin purtand pe figura o poza a lui Avram Iancu, pe care "l-a condamnat" si apoi l-a "spanzurat" in centrul orasului Miercurea Ciuc pe 15 martie, de ziua nationala a maghiarilor.