Fostul prefect de Cluj Calin Platon, care in vara anului trecut a accidentat pe trecerea de pietoni un copil in varsta de trei luni si pe mama acestuia, bebelusul murind in urma accidentului, a fost condamnat la un an si 11 luni de inchisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpa, anunta Mediafax.

Lucian Marian, purtatorul de cuvant al Judecatoriei Cluj-Napoca, a declarat, vineri, ca instanta l-a condamnat pe fostul prefect de Cluj Calin Platon la un an si 11 luni de inchisoare cu suspendare si a dispus, de asemenea, un termen de incercare de trei ani si 11 luni. Decizia Judecatoriei Cluj-Napoca poate fi atacata cu recurs in zece zile de la pronuntare.

Pe 28 august 2010, Calin Platon a accidentat o femeie care traversa strada pe trecerea de pietoni si care era insotita de copilul sau de trei luni. Din cauza traumatismelor suferite, copilul accidentat a murit dupa doua zile. Calin Platon avea permisul suspendat in momentul accidentului, pentru depasirea vitezei legale.

In ianuarie anul acesta, avocatul lui Calin Platon anunta ca acesta a ajuns la o intelegere financiara cu parintii copilului care a murit in urma accidentului rutier pe care l-a provocat anul trecut. Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, era vorba despre o despagubire de circa 150.000 de euro pentru cei doi parinti, la care s-ar adauga alti 15.000 de euro pentru leziunile suferite de mama copilului.

Tiberiu Ban, avocatul lui Catalin Platon, a confirmat, pentru Agerpres, ca cele doua parti au ajuns la o intelegere pe partea civila, insa a refuzat sa precizeze suma pana la finalizarea procedurilor.

"Am reusit sa ajungem la un consens si s-a incheiat o tranzactie in prezenta aparatorilor si in fata notarului prin care doamna Jakab isi retrage plangerea cu privire la vatamarea corporala grava. Pentru ca nu s-a reusit fizic sa se achite pretentiile sub aspectul daunelor morale privind exclusiv sumele pretinse pentru decesul fiului partilor civile s-a acordat un termen de instanta, ca sa se stinga si acel litigiu", a precizat avocatul.

Avocatul Tiberiu Ban a spus ca fostul prefect isi recunoaste si vinovatia si ca astfel, potrivit noilor reglementari legale, va beneficia de reducerea cu o treime a pedepsei.