Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a primit sesizarea formulata de 112 deputatii PNL si PSD privind angajarea raspunderii Guvernului pe legea de modificare a Codului muncii si a stabilit ca aceasta va fi dezbatuta pe 23 martie, informeaza Agerpres.

Uniunea Social Liberala a depus, joi, o sesizare la Curtea Constitutionala a Romaniei privind angajarea raspunderii Guvernului pe legea de modificare a Codului muncii, dar si privind unele prevederi ale actului normativ.

"Textul sesizarii critica in prima parte modul abuziv in care din nou Guvernul a inteles sa-si angajeze raspunderea pe un proiect de lege care va influenta in viitor foarte serios viata romanilor, evitand din nou dezbaterile parlamentare", a spus liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa.

El a adaugat ca, in partea a doua a sesizarii, se critica proiectul de lege pe fond, vizavi de articolele din Constitutie referitoare la dreptul muncii, dreptul la timpul de odihna, dreptul la concediu, dreptul la salarizare, dreptul a se asocia si dreptul la greva.

Totodata, s-a avut in vedere articolul din Constitutie care se refera la faptul ca statul trebuie sa asigure un trai decent tuturor cetatenilor, a completat social-democratul.

  • Presedintele CCR crede ca noul Cod al muncii nu prezinta riscuri constitutionale

In 12 martie, presedintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat, pentru Agerpres, ca nu crede ca noul Cod al muncii ar prezenta riscuri de natura constitutionala.

Intrebat daca sunt riscuri constitutionale privind proiectul Codului muncii, el a raspuns: "L-am citit cu mare atentie. Cred ca nu sunt, desi nu pot sa ma pronunt, inca n-am fost sesizati. S-ar putea sa fim sesizati, nu cred ca sunt si nici nu cred ca este o modificare atat de radicala cat sustin unii vorbitori prin presa".

Premierul Emil Boc si-a angajat raspunderea in fata Parlamentului saptamana trecuta pe noul Cod al muncii, iar motiunea de cenzura depusa de opozitie a fost respinsa miercuri in legislativ, actul normativ considerandu-se astfel adoptat.