O retea de pedofili care avea centrul in Olanda, pe un forum de internet cu aproape 70.000 de membri, a fost anihilata de fortele de politie, intr-o ancheta care a durat aproape 3 ani si a implicat specialisti din 13 tari, printre care si Romania, a anuntat, miercuri, Europol.

"184 de arestari au avut loc deja si 230 de copii, victime ale acestor crime teribile, au fost identificati", a declarat directorul Oficiului European de Politie Europol, Rob Wainwright.

"Pot sa confirm ca aceasta este unul dintre cele mai de succes din ultimii ani impotriva a ceea ce este, probabil, cea mai mare retea de pedofili prin intermediul internetului in lume", a adaugat el.

Europol a sprijinit si coordonat investigatiile timp de un an si jumatate. Autoritati din 13 state au lucrat impreuna pentru a putea urmari infractorii la nivel global. Tarile implicate au fost Australia, Belgia, Canada, Grecia, Islanda, Italia, Olanda, Noua Zeelanda, Polonia, Romania, Spania, Marea Britanie si Statele Unite ale Americii. Investigatiile continua si in alte tari unde, deja au fost identificati mai multi suspecti.

Pagina de internet era deschisa dintr-un server aflat in Olanda si, la momentul de maxima activitate, intrunea aproximativ 70.000 de membri la nivel mondial.