Iurie Leanca, vicepremier si ministru al Externelor si Integrarii Europene in Guvernul de la Chisinau, se afla, miercuri, intr-o vizita de lucru de o zi la Bucuresti, la invitatia omologului roman, Teodor Baconschi, anunta MAE, intr-un comunicat.

Aceasta este prima vizita in Romania a unui oficial de rang inalt de la Chisinau dupa alegerile parlamentare din 28 noiembrie 2010 din Republica Moldova si formarea noului guvern de la Chisinau.

Cei doi ministri vor trece in revista stadiul relatiei bilaterale, vor discuta despre modalitatile concrete de continuare a sprijinului Romaniei pentru parcursul european al Republicii Moldova si vor aborda modalitatile de dinamizare a proiectelor aflate pe agenda bilaterala sectoriala.

Potrivit Agerpres, Iurie Leanca a declarat, la finele saptamanii trecute, ca scopul vizitei sale este de a trece in revista realizarile de pana acum si de a discuta obiectivele prioritare ale dialogului bilateral, dar si ale celui dintre Republica Moldova si UE. Referindu-se la relatiile dintre cele doua state, el a spus ca, de la sfarsitul anului 2009 (odata cu schimbarea actualei guvernari de la Chisinau - n.r.) s-a reusit nu doar repunerea relatiei Chisinau-Bucuresti in albia sa fireasca, dupa atatea tulburari si animozitati absolut nocive pentru Republica Moldova si situatia din regiune, dar si depasirea fazei de normalizare si construirea unui dialog politic benefic pentru Chisinau si Bucuresti.