Primarul din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, a fost audiat, marti, la DNA intr-un dosar privind o tranzactie cu un teren de langa fosta autogara din municipiu, in care se fac noi cercetari dupa ce DNA Bacau dispusese neinceperea urmaririi penale, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax.

Gheorghe StefanFoto: Agerpres

Gheorghe Stefan, lider al PDL Neamt, a fost citat, marti, la Directia Nationala Anticoruptie, pentru a da declaratii in acest dosar. Primarul din Piatra Neamt a refuzat sa faca declaratii in legatura cu citarea sa la DNA, unde a stat aproape doua ore.

Potrivit surselor citate, proprietarul terenului de langa autogara din Piatra Neamt, care a apartinut fostei societati de transport a orasului, a depus la DNA Bacau, in 2006, o plangere penala la adresa lui Gheorghe Stefan. Ulterior, in urma anchetei, DNA Bacau a dispus, in aprilie 2007, neinceperea urmaririi penale in acest dosar.

Proprietarul terenului a trimis plangeri fata de solutia de neincepere a urmaririi penale mai multor institutii, inclusiv DNA central. Cazul a reintrat astfel in atentia Directiei Nationale Anticoruptie, care a considerat ca in cauza nu a fost facuta o cercetare completa la DNA Bacau, au precizat sursele citate.

Presa locala relata ca terenul ar fi fost vandut de catre societatea Transmoldavia, fosta societate de transport a orasului, ce a fost privatizata, fiicei primarului Gheorghe Stefan, in perioada in care terenul era revendicat de fostul proprietar, Neculai Cretan. Aceasta ar fi cumparat terenul la un pret subevaluat, pentru aproape 425.000 de lei, iar apoi l-ar fi vandut cu un profit de 2,7 milioane de lei.

Terenul, in suprafata de peste 4.500 de metri patrati, din care o parte era revendicat de Neculai Cretan, a fost vandut de fiica lui Gheorghe Stefan, in februarire 2006, societatii Plus Discount Romania, pentru suma de peste 3,1 milioane de lei. Apoi, societatea Plus Discount a vandut terenul din zona autogarii societatii Kiz Projects SRL, care a inceput sa construiasa pe el un hipermarket, scria presa locala.