Fostul sef al Autoritatii Nationale a Vamilor, Radu Marginean, a negat luni seara ca a trimis o scrisoare Jurnalului National in care il indica pe presedintele ANAF, Sorin Blejnar, ca fiind "regina" coruptiei din vami. Publicatia sustinea ca Marginean a facut aceste afirmatii intr-o scrisoare trimisa pe numele redactorului-sef al ziarului, Victor Ciutacu. Informatiile au fost prezentate de Jurnalul National intr-un articol intitulat: Marturie-socanta despre "caracatita Sorin Blejnar", preluat imediat sub forma de Breaking News de posturile de televiziune Antena 3 si Realitatea TV.

Radu Marginean, seful ANVFoto: Autoritatea Nationala a Vamilor

Potrivit publicatiei Jurnalul National, Marginean "descrie un sistem infernal de colectare politica a spagilor si pomeneste, in premiera, de existenta unui "rege" pe tabla de sah".

Luni seara, dupa aparitia informatiilor pe site-ul Jurnalului National, Marginean a intervenit telefonic la postul Realitatea TV afirmand ca nu el a trimis scrisoarea si nu stie nimic despre respectivul mesaj.

La 9 februarie, Radu Marginean, seful Autoritatii Nationale a Vamilor (ANV), invinuit in cazul dosarului de la vama Halmeu, a fost demis din functie prin decizie a premierului Emil Boc.

Decizia a fost luata in urma unei discutii avute de premierul Emil Boc cu presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, a declarat ca, in urma discutiei avute de premierul Emil Boc cu seful ANAF si avand in vedere ca DNA l-a pus pe Radu Traian Marginean sub invinuire in cazul Vamii Halmeu, seful Autoritatii Nationale a Vamilor a fost demis din functie.

Ea a precizat ca, pana la numirea unui nou sef al Autoritatii Nationale a Vamilor, functia va fi preluata temporar de catre Viorel Comanita, directorul Directiei de Supraveghere Accize si Actiuni Vamale din cadrul ANAF.

Radu Marginean a fost pus sub invinuire de procurorii DNA Bihor, in dosarul Vamii Halmeu, si urmeaza sa fie cercetat in libertate pentru luare de mita.

Sorin Blejnar a respins in repetate randuri acuzatiile ca el ar fi "regina" coruptiei din vami, afirmand ca aceste declaratii sunt "fantasme" ale unor oameni care "bat campii intr-un mod jenant, trist si lipsit de orice relevanta".

Citeste scrisoarea primita de Victor Ciutacu pe jurnalul.ro.