Echipe de interventie apartinand Politiei de Frontiera Maramures, sub indrumarea unui procuror DIICOT, au descins in noaptea de duminica spre luni la locuintele mai multor suspecti din localitatea Bistra care ar fi implicati in contrabanda cu tigari, anunta Agerpres.

Potrivit purtatorului de cuvant al IJPF Maramures, Radu Lungu, descinderile au avut loc la mai multe locuinte din localitatea Bistra, situata in apropierea granitei cu Ucraina, iar intr-o casa, in urma perchezitiei, au fost descoperite trei arme de foc. De asemenea, pe timpul operatiunii au fost trase mai multe focuri de arma pentru retinerea unui grup de contrabandisti cu tigari, fiind retinute trei persoane.

Potrivit purtatorului de cuvant al IJPF Maramures, grupul de contrabanda format din 40 de persoane era condus de un cetatean roman stabilit in Spania. O parte dintre acestia au fost retinuti, imbarcati intr-un elicopter si transportati in cursul diminetii de luni la sediul IJPF Maramures din municipiul Sighetu Marmatiei.

Politistii de frontiera sustin ca reteaua formata din romani si ucraineni a traficat tigari in valoare de peste 500.000 de euro. Actiunea de retinere a celor implicati in contrabanda cu tigari in localitatea Bistra este in curs, pana la aceasta ora fiind efectuate 20 de perchezitii.