Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a afirmat vineri ca va finaliza la termen lucrarile la Stadionul National "Lia Manoliu", respectiv in luna august, cand va avea loc meciul inaugural de fotbal Romania-Argentina, dar mai este nevoie de 300 de milioane de lei, scrie Agerpres.

"Stadionul va fi terminat la termen, indiferent ce spun unii sau altii. Pretul nu s-a dublat, este sub 150%, si, mai mult decat atat, acesta este un stadion de prima mana, indeplineste normele UEFA, care au aparut in 2008. Pe mine ma intereseaza ca Guvernul sa aloce cati bani s-a obligat, in rest noi ne-am indeplinit toate sarcinile si ni le indeplinim in continuare. Ma refer la sarcinile financiare", a precizat Oprescu, cu ocazia verificarii stadiului lucrarilor la stadion.

"Mai este nevoie de aproximativ 300 de milioane de lei pentru ca stadionul sa fie terminat. Din acesti bani mi-au taiat 235 de milioane de lei si urmeaza sa ma intalnesc cu primul ministru", a spus Oprescu.

Cat priveste stadiul lucrarilor la stadion, seful santierului, Stefan Monus, a spus ca lucrarile sunt incheiate in proportie de 95%, in urmatoarele trei saptamani urmand sa fie finalizata partea de structura pentru acoperisul retractabil a stadionului.

"Marti, structura de rezistenta va fi ridicata la aproximativ 20 de metri inaltime, dupa care se monteaza stalpii din interior si se monteaza tot sistemul de iluminat. Cubul video va fi ridicat ulterior", a informat Monus, mentionand ca ultima operatiune va fi cea de asezare a gazonului, cu drenaj si sistem de incalzire.

Potrivit unor date furnizate de Primaria Capitalei, costurile finalizarii lucrarilor la stadionul "Lia Manoliu' a crescut de la 489.164.965 de lei la 736.515.603 lei. Costurile includ si TVA.

Negocierile cu U2 se apropie de final

Primarul general al Capitalei va afla vineri seara daca celebra formatie irlandeza U2 va accepta sa concerteze in luna august pe Stadionul National "Lia Manoliu", la inaugurarea acestuia, dupa disputarea meciului de fotbal Romania-Argentina.

"Asa cum am spus, mi-as dori sa cante U2, dar sunt discutii. Astazi (vineri - n.r.), dupa ora 6.00 (18.00 - n.r.), voi sti daca U2 accepta sa cante la Bucuresti. Discutiile au loc in cursul acestei zile", a declarat vineri Oprescu, in timpul vizitei la santierul Stadionului National 'Lia Manoliu'.

Cat priveste valoarea contractului cu formatia irlandeza, primarul general a spus ca este mult peste un milion de euro.

Potrivit primarului Oprescu, pretul unui bilet va fi comparabil cu cele din alte tari europene, cu o valoare intre 25 si 80 de euro.

Concertele trupei U2 din 2011 au inceput pe 13 februarie cu un show la Johannesburg, in Africa de Sud, si se va termina pe 26 iulie la Pittsburgh, SUA, potrivit datelor disponibile pe site-ul oficial al formatiei. La data la care Primaria Capitalei vrea sa aduca U2 in Bucuresti, acestia nu se afla in turneu.

Formatia irlandeza de rock s-a infiintat in 1976 la Dublin si ii are in componenta pe Bono - voce si chitara, The Edge - chitara, claviaturi si voce, Adam Clayton - chitara bas si Larry Mullen Jr. - baterie si percutie. Una dintre cele mai apreciate trupe de gen, cu precadere in cea de-a doua parte a anilor '80, U2 a ramas printre putinele formatii celebre care nu au concertat inca la Bucuresti.