Romania este inca intr-o perioada critica, iar criza continua, a spus, joi, Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, precizand ca acesta criza schimba lumea si ne obliga sa avem un alt stil de viata, informeaza Mediafax. Adrian Vasilescu a spus, la o dezbatere privind modificarile Codului Muncii, organizata de Grupul de Dialog Social (GDS), la care a participat si premierul, ca se fac confuzii intre recesiune si criza.

Adrian VasilescuFoto: AGERPRES

"Chiar daca vom avea sansa sa iesim din recesiune, ramanem cu criza. Aceasta criza schimba lumea si ne obliga sa avem un alt stil de viata", a precizat Vasilescu.

Iesirea din recesiune va reprezenta primul pas pentru depasirea crizei economice, acest din urma proces fiind unul de durata, a declarat, joi, premierul Emil Boc. El a precizat ca iesirea din recesiune este primul pas pentru depasirea crizei, dar nu si singurul care trebuie realizat pe un drum "destul de lung".

Premierul Emil Boca firma ca, la sfarsitul primului trimestru al acestui an, Romania va iesi oficial din recesiune si ca acela va fi momentul in care va avea loc relansarea politica a PDL si a actualei coalitii aflate la guvernare.

Vasilescu: Vor mai fi multe Coduri ale muncii, pentru armonizarea actului cu legislatia europeana

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu sustine ca Romania va mai avea multe Coduri ale muncii, intrucat va trebui sa-si armonizeze legislatia cu cea europeana, potrivit Mediafax.

Intrebat de Emil Boc pe ce se bazeaza cand afirma acest lucru, consilierul guvernatorului BNR a spus ca europenii vor face modificari in legislatia muncii, iar Romania va trebui sa faca acelasi lucru.

Guvernul si-a asumat, marti, raspunderea pe noul Cod al Muncii, iar parlamentarii PSD, PNL si PC au depus o motiune de cezura care va fi dezbatuta si votata in 16 martie.

Consilierul BNR sustine ca ministrul Ioan Botis a gresit doar din punct de vedere geometric, nu si economic, atunci cand a vorbit de sistemul piramidal de pensii si ar trebui sa fie chemat de Academie, nu de Parlament. Adrian Vasilescu a spus ca ministrul Muncii s-a exprimat corect din punct de vedere economic, greseala fiind una geometrica.

"De fapt, nu era vorba de o piramida, ci de o fata a piramidei, care este un triunghi. Si, de fapt, nu era intreg triunghiul, era doar un trapez si trapezul era inversat pentru ca 4,1 milioane de salariati trebuie sa plateasca sase milioane de pensii", a declarat Adrian Vasilescu, in cadrul dezbaterii privind modificarile Codului Muncii, organizata de Grupul de Dialog Social (GDS).

Consilierul guvernatorului BNR a precizat ca Romania are intr-adevar o mare problema din acest punct de vedere, pentru ca niciodata nu a mai existat un astfel de sistem.