Fostul sef al Politiei Romane Petre Toba, demis de catre premierul Emil Boc in urma scandalului izbucnit dupa asasinarea lui Gheorghita Mararu, lider al lumii interlope nemtene, a fost numit printr-o alta decizie a sefului Guvernului in postul de secretar general adjunct in Ministerul de Interne, anunta Mediafax.

In decizia semnata, miercuri, de catre premierul Boc pentru numirea lui Petre Toba, chestor principal de politie, ca secretar general adjunct in Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) se arata ca decizia a fost luata la propunerea formulata din partea ministerului.

In noiembrie 2010, premierul a semnat, la solicitarea ministrului de Interne, Traian Igas, deciziile de schimbare din functie a sefului Politiei Romane, Petre Toba, si a secretarului de stat Dan Valentin Fatuloiu, seful Departamentului de Ordine si Siguranta Publica, in urma verificarilor declansate in scandalul de la Piatra Neamt.

Scandalul de la Neamt a izbucnit dupa ce, in 14 noiembrie, Gheorghita Mararu, lider al lumii interlope nemtene, a fost asasinat intr-o cafenea din Piatra Neamt de Cristian Chilat. Imediat dupa incident, presa a relevat legatura dintre victima, familia acesteia si seful IPJ Neamt, Aurelian Vasea Soric.

In 16 noiembrie, comisarul sef Aurelian Soric, declara, intr-o conferinta de presa, referitor la acuzatiile potrivit carora ar avea legaturi cu gruparea Mararu, ca nu a avut nicio legatura cu familia Mararu, sustinand, cu ochii inlacrimati, ca presa isi bate joc de familia lui.

"Nu am nicio legatura cu familia Mararu. Am avut o relatie cat se poate de fireasca. De ce este interlop (n.r. - Gheorghita Mararu) pentru ca dadea bani la oameni si le lua camara? Sunt procurori care dau bani", a spus Soric, intr-o conferinta de presa, la sediul Inspectoratului de Politie al Judetului Neamt.

Presa locala a relatat ca seful Inspectoratului de Politie Judetean Neamt ar fi chiar vecin cu familia Mararu, de la care a cumparat terenul de casa. Totodata, presa locala a scris ca sotia lui Soric, care este notar, ar fi parafat, in beneficiul unor presupusi membri ai lumii interlope.

Aurelian Soric a negat orice legatura cu gruparea Mararu, spunand ca informatiile in acest sens sunt rautacioase.

Pe fondul scandalului de la Neamt, secretarul de stat Dan Fatuloiu i-a dat ultimatum ministrului Traian Igas, cerandu-i, in 16 noiembrie, sa-l demita pe seful Politiei Romane, Petre Toba.

Ulterior, Dan Fatuloiu a lansat o serie de acuzatii la adresa unor colegi, tinta atacurilor sale fiind, insa, Petre Toba.

In acest context, ministrul de Interne a anuntat inlocuirea din functie a celor doi chestori.