Ministrul de Interne, Traian Igas a declarat, miercuri, ca vor fi disponibilizati din MAI aproximativ 9.000 de oameni, aratand ca inca nu este o "cifra conturata" si ca numarul de 18.000 vehiculat este "in imaginatia unora".

"Numarul de 18.000 este in imaginatia unora. Niciodata nu am avansat un numar clar, pentru ca nu am finalizat acest proces de a identifica toate pozitiile care trebuie eliminate din schema", a afimat Igas, potrivit Mediafax.

Intrebat care ar fi numarul de persoane disponiblizate, Igas a raspuns ca acesta este de aproximativ noua mii, dar ca nu este o cifra clar conturata. "Ne oprim undeva la jumatate, aproximativ noua mii, dar nu este o cifra clar conturata", a adaugat Traian Igas.

El a mai spus ca vor fi disponibilizati "cu precadere" cei care nu si-au facut datoria, au abateri, au dosare penale. "Vor pleca cei care nu si-au facut datoria, vor ramane cei care sunt profesionisti suta la suta, din toate structurile", a aratat ministrul de Interne.

El a mai spus ca MAI are un proiect de lege pe aceasta tema care va intra saptamana viitoare in dezbaterea Senatului, in procedura de urgenta. Ministrul a adaugat ca abia dupa ce se va trece si de Camera Deputatilor va fi "pasul doi", cand se va comunica numarul exact de persoane care vor fi disponibilizate.

Bugetul Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) avizat, in decembrie 2010, in Comisiile reunite de aparare si ordine publica din Parlament este de aproximativ 1,7 miliarde de euro, respectiv 1,38 la suta din PIB, acesta prevazand totodata si disponibilizarea a 18.000 de angajati in 2011, in doua etape.

Potrivit documentului avizat de comisiile reunite de aparare si ordine publica, in prima parte a anului viitor vor fi disponibilizati peste 7.900 de angajati, numarul de salariati ai MAI ajungand astfel la aproximativ 141.000.

In a doua parte a anului 2011, alti 10.000 de angajati din structurile de ordine publica vor fi disponibilizati, pentru a face economii la cheltuielile de personal, conform aceluiasi document.