Guvernul de la Sofia a decis miercuri reducerea taxei percepute automobilelor pentru trecerea podului peste Dunare care leaga Ruse de Giurgiu, de la sase la doi euro, anunta agentia bulgara Novinite. Masura ar urma sa intre in vigoare in urmatoarele doua saptamani.

Decizia executivului bulgar este unilaterala, intrucat Romania nu a adoptat o masura similara, masinile care ies din tara noastra continuand sa plateasca sase euro la trecerea in Bulgaria.

"Numarul turistilor romani care vin in Bulgaria a crescut spectaculos in ultimul an, iar guvernul bulgar reactioneaza acum in mod adecvat fata de acest lucru. Speram sa avem tot mai multi turisti romani", a declarat ministrul bulgar al Dezvoltarii Regionale, Rosen Plevneliev.

El a explicat ca reducerea taxei de pod inseamna practic o diminuare cu trei milioane de euro a incasarilor la bugetul de stat, dar ca se asteapta ca aceasta pierdere sa fie compensata de cresterea traficului rutier.

Locuitorii orasului Ruse au protestat in numeroase randuri impotriva taxei de trecere a podului, sperand ca aceasta va fi anulata sau macar redusa substantial.