Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au emis, marti, un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele avocatului Vasile Stoian din cadrul Baroului Bucuresti, acuzat de trafic de influenta, transmite Agerpres. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs. Stoian a fost retinut, dupa ce ar fi pretins de la un barbat 6.000 de euro pentru a interveni pe langa un angajat din cadrul Institutului de Medicina Legala in scopul obtinerii unui act medico-legal care i-ar fi putut ameliora situatia juridica.

DNA a precizat luni ca procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) - Serviciul Teritorial Bucuresti efectueaza cercetari penale fata de inculpatul Vasile Stoian, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de trafic de influenta. DNA sustine ca, in perioada februarie-martie 2011, Stoian ar fi pretins de la un barbat, prin intermediul a trei persoane, suma de 6.000 de euro pentru a interveni pe langa un angajat din cadrul Institutului de Medicina Legala "Mina Minovici" in scopul obtinerii unui act medico legal care i-ar fi putut ameliora situatia juridica. Persoana de la care au fost pretinsi banii era cercetata in stare de arest preventiv pentru provocarea, pe fondul consumului de alcool, a unui accident de circulatie soldat cu decesul a doua persoane.

Actul medical ce urma a fi obtinut prin acte de coruptie viza calcularea retroactiva a alcoolemiei pana la o valoare sub limita raspunderii penale.

Duminica, Vasile Stoian ar fi primit de la cei trei intermediari suma de 3.500 euro si 10.300 lei in scopul mentionat, el fiind retinut de procurorii anticoruptie, care au solicitat, luni, Curtii de Apel Bucuresti arestarea avocatului, pentru 29 de zile.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul MAI - Direcţia Generală Anticorupţie şi Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă.