Fostii directori ai SC Petrotrans, Octavian Natu, si SC Oil Terminal Constanta, Stefan Ene, au fost retinuti pentru 24 de ore de procurorii DNA intr-un dosar de coruptie in care mai sunt cercetate doua persoane, dosar legat de un trafic de influenta de 50.000 de euro in legatura cu incheierea unui contract cu reziduuri petroliere, anunta DNA, intr-un comunicat. Patru persoane au fost retinute pentru 24 de ore in acest dosar. Cei patru vor fi prezentati, marti, Tribunalului Constanta cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

DNA Constanta ii cerceteaza in acest dosar pe:

Mihai Moise, reprezentant al SC N.A.C. INDUSTRII SRL Bucuresti, pentru infractiunea de cumparare de influenta.

Stefan Ene, fost director general al SC OIL TERMINAL SA Constanta, in prezent consilier al directorului general al SC OIL TERMINAL SA Constanta, pentru trafic de influenta.

Marian Toma, director de productie la SC N.A.C. INDUSTRII SRL Bucuresti, pentru complicitate la infractiunea de cumparare de influenta.

Octavian Iulian Natu, fost director general al SC PETROTRANS SA, in prezent pensionar, pentru complicitate la infractiunea de cumparare de influenta sicomplicitate la infractiunea de trafic de influenta.

Procurorii DNA arata ca, la data de 6 ianuarie 2011, inculpatul Ene Stefan, consilier al directorului general al SC OIL TERMINAL SA Constanta, ar fi primit de la inculpatul Moise Mihai, reprezentant al SC N.A.C. INDUSTRII SRL Bucuresti (fratele unuia dintre actionarii acestei societati comerciale) suma de aproximativ 43.000 de euro pentru a-si exercita influenta asupra directorului general al SC OIL TERMINAL SA Constanta si pentru a-l determina sa aprobe incheierea unui contract prin care SC OIL TERMINAL SA Constanta sa livreze pentru SC N.A.C. INDUSTRII SRL Bucuresti reziduuri petroliere in conditii avantajoase de pret, cantitate si ritmicitate. Suma de bani remisa ar fi reprezentat o prima transa (in cuantum de aproximativ 80%) din suma totala de aproximativ 50.000 euro convenita cu inculpatul Ene Stefan, diferenta urmand a fi remisa la o data ulterioara.

Legatura dintre inculpatii Ene Stefan si Moise Mihai ar fi fost mijlocita de catre inculpatii Natu Octavian Iulian si Toma Marian, care aveau o relatie apropiata cu Ene Stefan, relatie ce le permitea verificarea si impulsionarea acestuia din urma in vederea indeplinirii scopului vizat.

SC N.A.C. INDUSTRII SRL Bucuresti are ca principal obiect de activitatea de transformare a reziduurilor petroliere in combustibili lichizi in urma unor procese tehnologice.