Cunoscutul cap al lumii interlope din Slatina Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, este cercetat intr-un nou dosar penal pentru ultraj si instigare la marturie mincinoasa, dupa ce l-ar fi ultragiat pe seful Politiei din Draganesti-Olt, dosarul fiind preluat de Parchetul Tribunalului Olt, transmite Mediafax.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie a Judetului (IPJ) Olt, comisar Claudia Radu, procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Olt au inceput, luni, urmarirea penala impotriva lui Bercea Mondial.

"Seful Politiei Draganesti-Olt a facut un raport pe care l-a inaintat inspectorului-sef al IPJ Olt prin care spune ca a fost ultragiat de catre Sandu Anghel. Raportul a fost inaintat catre Parchetul competent cu solutionarea. Azi (luni - n. r.), am fost informati ca in cauza s-a inceput urmarirea penala pentru ultraj si instigare la marturie mincinoasa", a declarat comisar Claudia Radu.

Cunoscutul cap al lumii interlope din Slatina a fost arestat de Tribunalul Olt intr-un dosar in care este cercetat pentru tentativa de omor, dupa ce si-ar fi injunghiat nepotul, Ionut Anghel, zis Mercedes, care a fost internat la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova.

Dupa incident, atat Ionut Anghel, zis Mercedes, cat si rudele tanarului aflate in localul unde a avut loc altercatia au sustinut ca victima a fost injunghiata de catre Bercea Mondial. Ulterior, rudele tanarului injunghiat si-au schimbat declaratiile, afirmand ca cel care l-a injunghiat pe Mercedes este unul dintre fiii minori ai lui Bercea Mondial.

Sandu Anghel, arestat pentru tentativa la omor calificat, sustine in declaratia data instantei ca este convins ca "atitudinea sa ilicita nu va ajunge sa fie sanctionata penal", date fiind "aliante" cu persoane publice importante, "care i-au botezat pe fiii sai", potrivit referatului Tribunalului Olt.

Bercea Mondial este cunoscut ca facand parte din lumea interlopa din judetul Olt, presa relatand ca acesta a fost implicat in mai multe lupte intre gruparile interlope, iar in urma cu cativa ani a fost cercetat pentru evaziune fiscala.

Membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, au fost cercetati de Politia Olt, in ultimii cinci ani, in aproximativ 120 de dosare penale, majoritatea fiind constituite in urma unor plangeri facute intre ei, iar in prezent mai sunt in lucru sase dosare penale pe numele lui Bercea Mondial.

Miercuri, Curtea de Apel Craiova va judeca recursul lui Bercea Mondial fata de decizia Tribunalului Olt, care a respins in urma cu patru zile cererea acestuia de eliberare provizorie sub control judiciar.

Sandu Anghel a declarat recurs, joi, chiar in sala de judecata a Tribunalului Olt, imediat dupa ce completul de judecata a anuntat ca respinge cererea sa de eliberare provizorie sub control judiciar. Dosarul de recurs a fost inregistrat, vineri, la Curtea de Apel Craiova.