Familia unei tinere de 31 de ani care a murit, saptamana trecuta, la Spitalul Judetean din Timisoara, dupa o operatie de hernie de disc, acuza medicii care s-au ocupat de caz de malpraxis, in timp ce reprezentantii spitalului spun ca o eventuala ancheta va incepe in functie de rezultatul autopsiei, anunta Mediafax.

Ramona-Gabriela Ionescu, in varsta de 31 de ani, s-a internat, in urma cu doua saptamani, la Spitalul Judetean din Timisoara pentru a fi operata de hernie de disc, insa dupa interventia chirurgicala, sotul femeii a fost anuntat de medici ca tanara nu mai poate fi salvata. Ramona-Gabriela Ionescu avea doi copii, unul de 11 si unul de 4 ani.

"Acum doua saptamani, intr-o zi de miercuri, fata mea s-a dus la spital. Avea o hernie de disc intr-o forma nu foarte grava. A doua zi, joi, a intrat in operatie, la ora 9.00 dimineata, atunci i-au facut anestezia. Si la ora 13.00-13.30, ginerele meu a fost anuntat de anestezist, dr. Antoniu Branzeu, ca nu mai are ce sa-i faca, nu o mai pot salva. A fost un soc, pentru ca ea intrase pe picioarele ei in spital", a declarat tatal femeii.

"Joi a intrat in moarte cerebrala, dupa operatie, iar in noaptea de luni spre marti a murit. Nu stiu daca a fost o alergie sau corpul ei nu a suportat anestezia, iar cei de acolo nu i-au facut toate analizele. Dupa ce a intrat in coma, i-au facut un RMN si au vazut ca lichidul de la coloana a ajuns in creier, unde i-a declansat o presiune intercraniana", a adaugat el.

Potrivit acestuia, in timp ce fiica sa se afla in coma, familia a fost cu analizele la un spital din Viena, doctorii de acolo afirmand ca medicii din Timisoara nu au facut toate analizele necesare inainte de a-i administra anestezicul: "Am fost la Viena, ne-au tratat ca pe oameni, nu ca astia, care ne tratau ca pe animale. Ne-au spus ca din cauza medicului a murit. Ca nu i-au facut destule teste, iar testele pe care le-au facut au fost superficiale", a mai spus barbatul.

Tatal femeii ii mai acuza pe medicii care au operat-o pe tanara ca au luat 200 de lei, bani pe care fiica sa ii avea in halat pentru a-i oferi acestora: "Fiica mea avea 200 de lei in halat, pe care i-a dat la anestezist. Nu sunt suparat ca i-a dat banii sau ca a luat banii, dar daca era om macar ii dadea inapoi".

Familia Ramonei Gabriela Ionescu a solicitat efectuarea unei autopsii si, in functie de rezultatul acesteia, va decide daca va da in judecata spitalul.

La randul sau, purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean din Timisoara, Liana Dacilescu, a declarat ca familia femeii nu a depus o plangere oficiala, iar o ancheta in acest caz va incepe in functie de rezultatul autopsiei: "Nu avem o plangere scrisa, asteptam rezultatul autopsiei, care va veni in 30 de zile, si abia apoi se va decide daca se va incepe o ancheta. Conducerea spitalului a purtat mai multe discutii cu medicii care au participat la acest caz, anestezistul, domnul doctor Antoniu Branzeu, declarand ca anestezia s-a desfasurat conform unor protocoale, respectandu-se principiile si protocoalele de anestezie generala, substantele folosite sunt cele uzuale, standard, in dozele uzuale, iar monitorizarea pacientei a fost continua si complexa".