Trei turisti din Ungaria, doi barbati si o femeie, au ramas blocati, sambata, in Masivul Bucegi, dupa ce au intrat intr-o zona interzisa si au fost surprinsi de o avalansa pe care ei au provocat-o, transmite Mediafax. Sambata seara, salvamontistii si jandarmii montani de la Bran ii cautau in munti.

UPDATE Cei trei au reusit sa se salveze duminica, informeaza Antena 3. Ei au reusit sa coboare singuri pana in apropiere de partia Bran. Aici s-au intalnit cu salvamontistii plecati in cautarea lor.

Cei trei urcasera pe munte miercuri, din orasul brasovean Sacele la Varful Omu, fiind avertizati asupra riscurilor de pe munte, spun salvamontistii.

Conform sursei citate, cei trei turisti au coborat, sambata, de la Varful Scara, situat la 2.422 de metri altitudine, pe traseul Clincea - Bran, un traseu deosebit de dificil si acoperit cu zapada tasata, apoi au continuat sa coboare de la refugiul Tiganesti si au intrat intr-o zona interzisa, provocand o avalansa.

Cei trei turisti au reusit sa iasa singuri de sub valul de zapada care i-a surprins si au cerut ajutor la Dispeceratul National Salvamont.

In cursul zilei de sambata, turistii au fost cautati cu un elicopter. Echipa de salvare aflata in aparatul de zbor a reperat trei turisti, iar ulterior acestia au fost recuperati. Turistii salvati nu erau insa cei care solicitasera ajutor la Dispeceratul National Salvamont, ci altii.

Patru salvamontisti si doi jandarmi montani de la Bran ii cautau sambata seara tarziu pe cei trei turisti maghiari ramasi blocati in Bucegi.