Numarul mamelor singure in Uniunea Europeana este mai mare de sapte ori decat cel al tatilor singuri, iar un sfert din cele 200 de milioane de gospodarii private din UE sunt detinute de cupluri care nu au copii, releva un studiu publicat vineri de Biroul de statistica al Comunitatii Europene (Eurostat), cu putin timp inainte de Ziua Internationala a Femeii.

Din cele 200 de milioane de gospodarii private din UE, 17 procente sunt detinute de femei singure fara copii, 13% de barbati singuri fara copii, 4% de mame singure, iar 0,5% de tati singuri.

In cazul femeilor singure fara copii, proportia variaza de la 9% din totalul gospodariilor in Cipru si 11% in Spania, Malta si Portugalia, la 13,2% in Romania, 23% in Finlanda, 21% in Germania si cate 20% in Austria si Franta.

In schimb, proportia mamelor singure este cea mai redusa in Grecia si Finlanda (1,5%), urmate de Romania, cu 1,7%, si Malta cu 1,9%. In Estonia si Marea Britanie acest indicator este de 7%, iar in Irlanda, Letonia si Lituania de 6%.