Inalta Curte de Casatie si Justitie a amanat pentru data de 10 martie pronuntarea in dosarul in care Dan Voiculescu a contestat decizia Curtii de Apel Bucuresti, potrivit careia ar fi colaborat cu fosta Securitate, informeaza Agerpres, intrucat presedintele fondator al Partidului Conservator a depus joi o serie de documente prin care isi sustine recursul.

Dan VoiculescuFoto: Agerpres

Curtea de Apel Bucuresti a respins, pe 5 februarie 2010, actiunea presedintelui fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, impotriva deciziei prin care Consiliul National de Studiere a Arhivelor Securitatii (CNSAS) i-a dat verdict de colaborare cu fosta Securitate, informeaza Agerpres.

La 20 iunie 2006, Colegiul CNSAS i-a inmanat lui Dan Voiculescu decizia conform careia liderul conservatorilor ar fi facut politie politica.

In iulie 2006, liderul PC a prezentat opiniei publice, prin intermediul avocatului sau, deputatul Sergiu Andon, dosarul de urmarire informativa din perioada 1971-1980.

Andon a sustinut atunci ca Dan Voiculescu a fost turnat de 17 colaboratori si urmarit de aproape 30 de ofiteri de securitate.

Potrivit CNSAS, Dan Voiculescu a fost recrutat ca informator de Securitate comunista, in februarie 1970, primind numele conspirativ "Mircea". Acesta "a relatat verbal despre contactele si schimburile de pachete intre sportivi romani si cei straini, cu prilejul campionatelor de box din 1969, despre schimburile de valuta" si apoi, in Republica Socialista Cehoslovaca, unde a insotit ca translator echipele romanesti de hochei pe gheata.De asemenea, in 1973 a fost recrutat in reteaua Directia a III-a unde i s-a dat numele de cod "Felix" si timp de doi ani a dat o serie de note informative despre colegi, rude plecate in strainatate si cetateni straini cu care a avut contact.

Dan Voiculescu a declarat pe propria raspundere la inceputul mandatului de senator, in 2004, ca nu a colaborat cu Securitatea ca politie poltiica, recunoscind insa ulterior, in urma deciziei CNSAS si a materialelor de presa, ca a fost informator.

Acesta a afirmat marti, pe blogul sau, ca daca va fi condamnat pentru politie politica se va adresa la CEDO si este decis sa recupereze "imensul prejudiciu moral" care i "s-a cauzat in acesti ani".

Voiculescu spune ca nu este ingrijorat de decizia ICCJ, desi "surse arondate puterii" - referire la site-ul Reporter Virtual - sustinusera inca de luni ca Inalta Curte de Casatie si Justitie il va condamna pentru politie politica, fapt ce va duce la exlcuderea sa din Uniunea Social Liberala.